luni, 1 octombrie 2012

Curatenie de toamna pe bailefelix.net


Pe bailefelix.net au fost efectuate unele modificari, cu incepere din 01 octombrie 2012, care ar trebui sa "civilizeze" promovarea unitatilor de cazare din Baile Felix si imprejurimi. Obiectivul principal al modificarilor este informarea corecta a "consumatorilor de informatii", adica turistii aflati in cautarea unui loc de cazare, in Baile Felix, corespunzator bugetului si care sa ofere conditiile dorite de acestia.
Din pacate, majoritatea site-urilor de promovare a serviciilor turistice au un singur obiectiv : strangerea unui numar cat mai mare de unitati de cazare , care pe cat posibil, sa si plateasca o taxa oarecare. Pana aici nu e nimic neobijnuit sau incorect. Din pacate 98% din aceste site-uri nu sunt interesate decat de venituri, fara sa verifice corectitudinea informatiilor publicate, ascunzandu-se dupa un paravan virtual, pasand raspunderea celui care a furnizat acele informatii. Din pacate astfel s-a reusit crearea unui haos total si generalizat.
Sunt promovate unitati de cazare aflate la 1, 2, 3, 4 si chiar 5 Km de statiune, ca si cum acestea ar fi in interiorul statiunii. Printr-un asemenea demers sunt dezinformati cu buna stiinta si in mod intentionat oameni de buna credinta care de multe ori considera informatiile gasite ca fiind reale si platind chiar un avans din sejurul dorit, avans care ulterior nu va fi restituit, in cazul in care ajunsi la fata locului constata ca au fost inselati, dezinformati si chiar mintiti.
O alta metoda foarte des utilizata in camuflarea realitatii este oferirea de informatii in legatura cu distanta fata de anumite obiective turistice, in minute. Ex: Pensiunea "X" se afla la 3 minute de stranddul "Y". O asemenea informatie este foarte relativa, deoarece de regula nu se specifica daca acea distanta s-a parcurs in 3 minute pe jos, cu bicicleta sau cu un autoturism, distanta care astfel poate fi : 300 m pe jos, 1000-1500 m cu bicicleta sau 3 Km cu masina. Unitatea de masura pentru distante este metrul sau pentru distante mai mari kilometrul. Minutele se utilizeza pentru masurarea timpului si nici decum pentru distante.
Alte metode de dezinformare sunt cele cand se introduce in continutul adresei denumirea statiunii sau a localitatii de interes turistic, fara vreo legatura cu realitatea. In comuna Sinmartin spre exemplu, bulevardul care este de fapt DN76 si strabate localitatea pe o lungime de aproape 2 Km ofera ca pe tava posibilitatea dezinformarii, deoarece de regula se trece la adresa ceva de genul: Baile Felix, nr 405. Aceasta informatie in mod corect ar trebui sa arate astfel: loc. Sinmartin, b-dul Baile Felix, nr. 405. In primul caz, cel putin 9 oameni din 10 ar crede ca acel obieciv se afla in Baile Felix la numarul 405, pe buna dreptate, dar in realitate distanta poate fi de cativa Km pana la intrarea in statiune.
Asadar astfel de practici, pe www.bailefelix.net , nu vor mai fi permise.
O alta problema este legata de oferirea unor informatii legate de distantele fata de anumite obiective turistice.
Astfel daca pe un site sunt 20 de unitati de cazare se ofera distanta fata de cel mai apropiat obiectiv turistic preferat de proprietarul unitatii, in loc sa se aleaga un obiectiv turistic de maxim interes si toate unitatile de cazare sa se raporteze la acel obiectiv.
Unii administratori de unitati de cazare ar face orice pentru ascunderea informatiilor legate de adresa reala iar in cazul in care nu se poate altfel, incearca sa faca loby pentru nepublicarea localitatii si/sau reducerea distantei fata de cel mai important obiectiv turistic. Astfel de unitati de cazare nu sunt si nu vor fi promovate pe www.bailefelix.net .
Este evident ca un asemenea demers nu are efect decat daca este adoptat de majoritatea site-urilor importante. Aceste demersuri reprezinta poate primul pas spre civilizarea promovarii serviciilor turistice. Reusita unui asemenea demers poate deveni un succes doar daca se fac compromisuri Daca se va continua asa cum decurg lucrurile acum, rezultatele vor fi dezastruoase pentru cei care incearca sa faca ceva pentru turism si vor inflori site-urile gen booking.com unde se face mare tam tam si se insista asupra faptului ca se ofera cele mai mici tarife GARANTAT, insa in realitate exista posibilitatea ca acel tarif garantat, ca fiind cel mai mic, sa fie cu 15-20% mai mare decat pe oricare alt site de promovare turistica pe care unitatea de cazare respectiva este inscrisa.
Asadar atentie pe ce site-uri efectuati rezervari!

Niciun comentariu: